ARIADNE/OPTICAL

Hálózat nyilvántartás, kapacitás menedzsment és tervezés

ARIADNE/Optical – Optikai hálózatok menedzselése

A FlexiTon Kft. évtizedek óta stabil és megbízható partnere a távközlési hálózatok üzemeltetőinek a hálózatmenedzselő rendszerük, illetve kiváló minőségű adataik létrehozásában.

Célunk, hogy jelentősen javítsuk a távközlési szolgáltatók hálózati menedzsment hatékonyságát, valamint gyors és mérhető befektetés megtérülést (ROI) nyújtsunk egy kulcsrakész, moduláris megoldással, amely lehetővé teszi az optikai hálózatok minden eszközének felhasználóbarát grafikus felületen keresztüli hatékony kezelését.

E kihívás teljesítése érdekében a FlexiTon kifejlesztette az ARIADNE/Optical nevű megoldását komplex távközlési optikai hálózatok kezelésére, támaszkodva a vezető távközlési szolgáltatók részére szállított szoftver megoldások és adatfeldolgozási munkák sok éves tapasztalataira.

FlexiTon szakértői csapata az ARIADNE/Optical kipróbált szoftver technológiáján alapuló hatékony algoritmusok segítségével minden apró részletre figyelve támogatja a felhasználókat, hogy tudják mely adatok lényegesek, megbízhatóak, hogyan lehet a hosszadalmas, eddig kézzel végzett folyamatokat rövid idő alatt elvégezni. Könnyen használható GIS alapú felületen keresztül pedig lehetővé válik a felmerülő hálózati problémák gyors azonosítása és megoldása.

A mai üzleti világban a gyors és megbízható válasz a potenciális ügyfelek igényeire alapvető követelménnyé vált. Ezért fejlesztjük folyamatosan az ARIADNE/Optical termékünk web alapú változatát elsősorban az ügyfeleink ügyfélorientált részlegei számára. Az értékesítést és marketing tevékenységet támogató megoldásaink segítségével az értékesítési részleg munkatársai gyorsan tudnak megalapozott ajánlatot adni megelőzve ezzel a versenytársakat, a marketing csoport pedig könnyen be tudja azonosítani a hálózatukhoz közeli potenciális ügyfeleket, hogy célzott kampánnyal megszólítsa őket.

 

A    R E N D S Z E R    H A S Z N Á L A T Á B Ó L    F A K A D Ó    E L Ő N Y Ö K :

Z

Integrált megoldás

Az ARIADNE bevezetése után a vállalat összes érdekelt szervezete, a hálózat üzemeltetők, a vevőszolgalat, a marketing, a kereskedelem és a pénzügy is ugyanabból az információ forrásból tud dolgozni. A módosított adatok azonnal mindenki számára hozzáférhetőek.

Z

Erőforrás gazdálkodás

Egy távközlési cég legnagyobb vagyona és árbevétel “generátora” maga a hálózat. Az ARIADNE rendszerben pontos, naprakész információk állnak rendelkezésre a hálózati kapacitásokról, szűk keresztmetszetekről, redundanciákról, a tényleges, valamint potenciális előfizetőkről.

Z

Minőségi paraméterek

A fejlett, részletes hálózat leíró adatmodell és a pontos adatok lehetővé teszik a hálózat előfizetői által igényelt SLA szintek nyomonkövetését, az esetleges problémák okainak gyors feltárását, valamint a szükséges beavatkozás hatékony megszervezését, végrehajtását.

Z

Fejlett felhasználói interész

Az ARIADNE rendszer egyik fő jellegzetessége, hogy az adatbázisban tárolt hálózat leíró adatokat a mérnöki munkában megszokott, jól átlátható, gyorsan értelmezhető rajzok, sémák formájában jeleníti meg számoszlopok és táblázatok helyett.

Z

Adat ellenőrzés

Az ARIADNE rendszer telepítése során az adatbázis létrehozásakor sor kerül a különböző forrásokból származó, sokféle formában rendelkezésre álló, hálózatot leíró adatok ellenőrzésére, egységesítésére, így a rendszerbe csak koherens információ kerül be.

Z

Függőség csökkentése

Egy vállalat életében nagy kockázatot jelent, ha stratégiai információk egyes emberek kezében koncentrálódnak. Az ARIADNE rendszer alkalmazásával az információ mindenki számára hozzáférhetővé válik, ezzel a vállalat számára a függőség kockázata nagymértékben csökken.

Értékesítést támogató eszközök

A távközlési szolgáltatásokat értékesítő kollégák is egyszerűen, akár műszaki képzettség nélkül is gyorsan hasznosítani tudják az ARIADNE rendszerben felhalmozott, koherens, a távközlési hálózati szegmens egészét naprakészen leíró információkat. Így rendkívül rövid időn belül, műszaki és költség szempontból is megalapozott ajánlatot tudnak adni leendő ügyfeleiknek.

E2E Útvonalkereső

A gyors ajánlatadás ma már elengedhetetlen az ügyfelek megszerzésében. Az Útvonalkereső segítségével másodpercek alatt lehet nyomvonal vagy szál szintű összeköttetést találni bármilyen két cím között akár az esetleg még építendő hálózati szakaszok figyelembe vételével is, így egy nagyságrendi ajánlat gyorsan kiadható.

Online útvonal kereső

A hálózat üzemeltetője lehetőséget biztosíthat potenciális ügyfeleinek, hogy egy webes felületen saját maguk megnézhessék, hogy két végpontjuk között létezik-e a hálózaton összeköttetési lehetőség, és ha igen, akkor az milyen hosszúságú.

Z

Csoportos bekötés

Legrövidebb útvonal meghatározása a lehetséges ügyfelek egy csoportjának bekötésére különböző kritériumok alapján.

Z

Vezetői jelentések

A vezetők számára fontos, gyakran használt jelentések készítése, pl. KPI az áramkör adatokról és a hálózati infrastruktúrában történt változásokról.

ARIADNE termékcsalád

Az ARIADNE Termékcsalád tagjai távközlési hálózatok üzemeltetőinek nyújt átfogó, megbízható megoldást a logikai és fizikai hálózatok menedzsmentjére és átviteltechnikai hálózatok kezelésére.

A különböző szállítók eszközeinek menedzsment rendszerei csak az adott szállító berendezéseiről és az azok közötti kapcsolatokról tudnak információt adni. Az egymástól függetlenül használt, szállítókhoz kötött menedzsment rendszerekből kigyűjtött nyilvántartás inkonzisztens adatokat tartalmaz, ami a kapacitás gazdálkodást és a hálózattervezést megbízhatatlanná teszi. Az ARIADNE Termékcsalád minden tagjának közös elve, hogy a felhasználóknak a szolgáltatásokról end-to-end információt adjon függetlenül attól, hány különböző szállító berendezésén mennek át. Ezzel lehetővé válik, hogy a hálózat üzemeltetője egy integrált nyilvántartást és tervező rendszert tudjon használni. A kapacitásgazdálkodási funkciók segítségével a mérnökök a hálózat minden egyes erőforrásának hatékony használatát tudják biztosítani.

Az ARIADNE Termékcsalád tagjai a különböző hálózati eszközök menedzsment rendszeréhez történő kapcsolódási lehetőséggel koherens és naprakész nyilvántartást biztosítanak. A térinformatikával támogatott megjelenítés a hálózati kapcsolatokról jól átlátható, minden részletre kiterjedő képet ad a felhasználóknak. Az adatbázisból generált „élő” logikai rajzok teljeskörű információt nyújtanak a hálózat tervezőknek.

Az ARIADNE a felhasználóknak nyújtott számtalan előnye közül az egyik legfontosabb, hogy gyors befektetés megtérülést biztosít a hálózat üzemeltetője számára, lehetővé téve, hogy a felhasználó a hálózat minden egyes fizikai és logikai elemét egységes, hatékony kezelői felületen keresztül menedzselhesse.

Az ARIADNE rendszer bevezetése automatikusan szabványosítja a nyilvántartott adatokat és ezek minőségét, felgyorsítja a hálózat nyilvántartáshoz kapcsolódó munkafolyamatokat.

Az ARIADNE termékcsalád a grafikus és alfanumerikus vékony- és vastag kliens felhasználói felületein keresztül integrált megoldást nyújt a távközlési cégeknek a hálózatuk kezeléséhez és üzemeltetéséhez. Az ARIADNE termékek a következő területeket fedik le:

Az ARIADNE termékcsalád tagjai azonos alapokra épülnek, ami a részletes adatmodellt a grafikus felhasználói felületet, a térképkezelést és bizonyos alapszolgáltatásokat pl. helymeghatározást, keresést, címkezelést tartalmazza.

A programok felhasználói felületei és az adatok megjelenítése ugyanolyan módon történik. A távközlési tartalom és szabályrendszer természetesen az adott szegmens igényei szerint van kialakítva:

]

/Optical

Optikai gerinc-, és felhordó hálózatok fizikai nyilvántartására, kapacitásgazdálkodásra és tervezésre kifejlesztett megoldás.

/NetAnalyst

IP hálózatok tervezésére és viszgálatára kifejlesztett megoldás. Segítségével már a tervezési fázisban elemezhető a hálózat viselkedése különböző forgalmi szituációk (hálózati hibák, forgalomváltozás, stb) szimulálásán keresztül.

/Mobile

A folyamatosan és gyorsan fejlődő mobil átviteltechnikai hálózatok naprakész 
nyilvántartására és tervezésének támogatására kialakított megoldás.

/BusinessCom

A folyamatosan és gyorsan fejlődő mobil átviteltechnikai hálózatok naprakész nyilvántartá-sára és tervezésének támogatására kialakított megoldás.

Turn-key szolgáltatások

i

Adatmigráció

Felismerve az informatikai rendszerek adatminőségének fontosságát a FlexiTon Kft. kidolgozta adatmigrációs technológiáját, melyet a sikeresen végrehajtott projektek során folyamatosan tökéletesített.

Projektvezetés

Egy hálózat nyilvántartó rendszer telepítése, bevezetése komplex feladat. Ezek zökkenőmentes megoldásában is számíthat a FlexiTon által nyújtott testreszabott, költség-kímélő szolgáltatásokra.

Rendszerintegráció

ARIADNE rendszerek teljeskörű integrálása a már meglévő rendszerek felé.

Oktatás

A rendszereink éles üzemét megelőzően részletes, a felhasználói csoportok igénye szerint tematizált tréningeket tartunk: felhasználói, kiemelt felhasználói, rendszeradminisztrátor oktatások, különbözeti oktatások formájában

Start-up support

Annak érdekében, hogy a telepített rendszereinek üzembe állítása a lehető leggördülékenyebben történjen, a FlexiTon szakemberei az ügyfél telephelyén úgynevezett kezdeti támogatási szolgáltatást végeznek.

Rendszertámogatás

A FlexiTon Kft könnyen igénybevehető, egykapus elérést biztosít nagy tapasztalattal rendelkező mérnökeihez, akik képesek megoldani a felmerülő problémákat az előre definiált szintidőkön belül.